Lasertherapie zonder weefselschade voor grote of lastig behandelbare wratten

Soms reageren cliënten niet op het bevriezen van wratten. Of zijn de voetwratten zo groot dat bevriezen niet wenselijk is. Grote mozaïekwratten zijn hier een goed voorbeeld van. In dit geval worden de wratten behandeld door middel van de laser. Met een speciale laserkop wordt de bloedtoevoer van de wrat verstoord waardoor de wrat geen voeding meer krijgt en afsterft. Deze behandeling kan pijnlijk zijn. Daarom behandelen wij geen kleine kinderen met de laser.
Deze methode is zeer effectief. Met name wratten die anders op geen enkele wijze kunnen worden verwijderd verdwijnen nu wel. Alleen de wrat wordt behandeld. Er is geen omliggende weefselschade en na afloop kun je gewoon weer alles doen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Eerst wordt de huid gedesinfecteerd. Daarna wordt eventueel overtollig eelt verwijderd. Dit is pijnloos en zo komt de wrat mooi vrij te liggen. Vervolgens krijg je een speciale beschermingsbril om je te beschermen tegen het laserlicht. De wrat wordt tot op de millimeter nauwkeurig behandeld met een speciale lens. De bloedvaatjes worden dicht gemaakt. Op die manier krijgt de wrat geen voeding meer. Er zijn vaak meerdere behandelingen nodig. Met name omdat er alleen grote of zeer lastige wratten met de laser behandeld worden.

De behandelaar inspecteert en adviseert de meest effectieve methode. Omdat alles “in huis” is leveren we maatwerk. En omdat iedereen anders is, is dat wel zo prettig.

Medivoet Heiloo
Kennemerstraatweg 464
Kamer 1.28
1851 NG Heiloo

Maandag tot en met vrijdag open van 09:00 tot 17:30 uur

Medivoet Heiloo

Gezondheidscentrum “De Strandwal”

Strandwal 22
1851 VM Heiloo