PACT® Schimmelnagel Therapie

PACT® Schimmelnagel Therapie is een nieuwe methode voor de behandeling van schimmelnagels, die nagenoeg 100% schimmeldodend is. Het woord PACT is een wetenschappelijk begrip en staat voor Photodynamische Antimicrobiële Therapie. Met deze methode kunnen schimmels op voet- en vingernagels zeer effectief gedood worden. Schimmelnagelbehandelingen met PACT ® zijn pijnloos, veilig en doeltreffend, zonder bijwerking.

Hoe werkt het?

Deze behandelingstherapie bestaat uit drie fasen. Het voortraject, de eigenlijke PACT-behandeling en het na-traject.
In het voortraject wordt door onze specialist uw schimmelnagel beoordeelt. Bij twijfel wordt een stukje nagel of huid onderzocht binnen ons eigen laboratorium. Daarna kan gelijk worden gestart met de eigenlijke PACT behandeling. Net als bij de laserbehandeling krijgt u een antischimmel crème en -poeder mee naar huis.

PACT – schimmelnagel behandeling

Ter voor bereiding van de PACT-behandeling freest de pedicure de schimmelnagel dun en haalt ze zoveel mogelijk aangetaste delen weg. Daarna wordt een gel op de nagel aangebracht met daarin het photosensitiser Toluidin-blauw Deze kleurstof trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel. Na de inwerktijd wordt een speciale PACT-lamp op de nagel geplaatst. Doordat dit licht een specifieke golflengte heeft wordt de blauwe kleurstof in de gel geactiveerd en ontstaat er singulett-zuurstof. Deze radicale zuurstofvorm is kortstondig agressief, waardoor de celwand van de schimmel wordt beschadigd. Als de celwand stuk is kan een schimmel niet meer leven en sterft deze. Deze behandeling wordt in een tijdsbestek van circa tien dagen drie keer uitgevoerd. Een vierde behandeling volgt na een maand. Afhankelijk van de ernst van de schimmelnagel kan een extra behandeling nodig zijn.

Deze behandeling is ook geschikt voor diabetespatiënten, kleine kinderen en mensen met een neuropathie.

Online een afspraak maken

Wilt u online een afspraak maken? Klik dan op onderstaande button om naar het formulier te gaan. U kunt ook altijd bellen met onze kliniek om een afspraak te maken.

Medivoet Heiloo
Kennemerstraatweg 464
Kamer 1.28
1851 NG, Heiloo

Maandag tot vrijdag open van 09:00 tot 17:300.