Reuma 2018-02-08T19:30:32+00:00

Reuma

Reuma is een algemene verzamelnaam voor pijnklachten van de gewrichten. In Nederland zijn er zo’n 450.000 mensen onder behandeling van een reumatoloog, maar volgens schatting zijn 3 miljoen mensen in Nederland met gewrichtsklachten. Daarvan heeft 80-96 % voetklachten.

Reuma verloopt bij iedereen anders. De meest voorkomende voet- en enkelklachten zijn

Pijn bij staan en lopen. Schoenen passen niet meer. Door vergroeiingen kunnen de middenvoetsbeentjes zich meer naar beneden verplaatsen. De druk wordt daar te hoog. Dit veroorzaakt pijn, wondjes en eeltplekken. Men ervaart het gevoel “op kiezels te lopen” .

Tenen groeien scheef, of gaan zelfs over elkaar heen staan. Zo ontstaan hamertenen, klauwtenen, krabbeltenen maar ook likdoorns en eeltplekken.

Als de voorvoet door een reumatische aandoening breder van vorm wordt, ontstaan er drukplekken aan de binnen- en buitenzijde van de voet. Voeten passen niet goed meer in de schoen. Deze drukplekken kunnen slijmbeursontstekingen veroorzaken en als reactie hierop extra botgroei.

Er kan oedeem optreden in de voet en/of enkel. De gewrichten zijn dan gezwollen.

Wij kunnen uw reuma natuurlijk niet genezen maar de pijnlijke gevolgen van deze aandoening wel zoveel mogelijk beperken. Met onze ervaring op het gebied van reumavoetzorg en de beste apparatuur blijft u zo lang mogelijk mobiel.

Online een afspraak maken

Wilt u online een afspraak maken? Klik dan op onderstaande button om naar het formulier te gaan. U kunt ook altijd bellen met onze kliniek om een afspraak te maken.

Medivoet Heiloo
Kennemerstraatweg 464
Kamer 1.28
1851 NG, Heiloo

Maandag tot vrijdag open van 09:00 tot 17:300.